Αγαπητοί γονείς,

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην Αθήνα, κατά την διάρκεια των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου 2019, σας επισυνάπτω την πρόταση του Εθνικού θεάτρου η οποία αφορά τις «Συγκρούσεις στην εφηβεία και στο θέατρο». Εφόσον σας ενδιαφέρει θα ήταν καλό να το κλείσουμε άμεσα για να δεσμεύσουν οι υπεύθυνοι, ανθρώπινο δυναμικό, χρόνο και χώρο.

Περιμένω την ανταπόκρισή σας μέχρι την Πέμπτη 14/2.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Βάκης Κορφιάτης

Θεατρικό masterclass για τους μαθητές του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών

Προτεινόμενη ημερομηνία: Τετάρτη 27/2

Διάρκεια: 5 ώρες (15:00-20:00)

Χώρος: Σκηνή Μικρού Εθνικού/ Ισόγειο REX, Πανεπιστημίου 48

Γλώσσα: Αγγλικά

Αγαπητέ κύριε Κορφιάτη, αγαπητή κυρία Νιαρχάκου,

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, προτείνουμε την διεξαγωγή ενός θεατρικού masterclassστο Εθνικό Θέατρο το οποίο  θα συντονίσει η Υπεύθυνη του Μικρού Εθνικού κα Σ. Βγενοπούλου. Το masterclassθα μπορούσε να έχει τη θεματική «Συγκρούσεις στην εφηβεία και στο θέατρο», να χρησιμοποιεί δηλαδή την σύγκρουση (αναπόσπαστο κομμάτι της εφηβείας αλλά και του θεάτρου) ως την πρώτη ύλη για το απίθανο παιχνίδι της επινόησης και της δημιουργίας που ονομάζουμε θέατρο. Ο θεατρικός κώδικας, οι βασικές αρχές αλλά και οι -πάντα συναρπαστικές για τους εφήβους- τεχνικές του θεάτρου συνόλου θα εισάγουν τα παιδιά στην ουσία της τέχνης μας. Ταυτόχρονα καλούσαμε στην ομάδα Έλληνες έφηβους από τα εργαστήρια του Μικρού Εθνικού με στόχο να δημιουργηθούν νέες δυναμικές, να υπάρξει συσχέτιση, καθρέφτισμα και παρακίνηση από την επαφή με τους συνομηλίκους αλλά και η δημιουργία μιας νέας, ευρύτερης αν και εφήμερης ομάδας, μέσα από τη συγκίνηση της θεατρικής εμπειρίας. Το μοντέλο αυτό, το οποίο έχουμε χρησιμοποιήσει συχνά και σε άλλα masterclassesδίνει πάντα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα και βελτιώνει την εμπειρία όλων των συμμετεχόντων.

Είμαστε στην διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες. Έχουμε κινηθεί σκεπτόμενοι μια ομάδα 8 έως 15 παιδιών, 12 έως 15 ετών… Φυσικά στην πορεία θα ήταν πολύ χρήσιμο, εφόσον οριστικοποιηθεί η ομάδα, να έχουμε μια αναλυτική λίστα με τις ηλικίες και τον αριθμό των παιδιών για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε κατάλληλα και το ασκησιολόγιο. 

Κόστος: 30 ευρώ/άτομο