Αγαπητοί γονείς,

Με στόχο την προώθηση της βιβλιοφιλίας, διοργανώνεται και φέτος η Ημέρα Βιβλίου, η ετήσια γιορτή παιδικού βιβλίου, σε συνεργασία με οκτώ βιβλιοπωλεία της πόλης μας. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους επισκέπτονται την Έκθεση Βιβλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτής. Προσκεκλημένος του Eλληνικού Tμήματος και της Ένωσης Γονέων θα είναι φέτος ο διακεκριμένος συγγραφέας Μάνος Κοντολέων, ο οποίος θα επισκεφτεί όλες τις τάξεις του Δημοτικού και θα οργανώσει δραστηριότητες με τους μαθητές.

Το Ελληνικό Εκθετήριο θα βρίσκεται στο αίθριο C του Δημοτικού (1ος όροφος) και θα λειτουργήσει τις ώρες 8.30 π.μ. ως 15.00 μ.μ.

Όσοι γονείς επιθυμούν να βοηθήσουν στο Ελληνικό Εκθετήριο, παρακαλούνται να μας ενημερώσουν μέχρι το πρωί της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις eleannas@yahoo.com  και v1arampatzi@gmail.com.

Για την πρόσβαση των εθελοντών γονέων στον χώρο του σχολείου (όχι όμως στο parking), θα χρειαστούμε τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς τους, καθώς και τις ώρες διαθεσιμότητάς τους (κυρίως το πρωί). 

Αν επιθυμείτε να αγοράσει το παιδί σας κάποιο βιβλίο, δώστε του την ίδια ημέρα χρήματα (θα υπάρχουν επιλεγμένα βιβλία από 10€ ως 20€) σε κλειστό φάκελο με το όνομά του και θα το βοηθήσουμε να επιλέξει ένα βιβλίο κατάλληλο για την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του.

 Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν και ένα ξενόγλωσσο βιβλίο από εκθετήρια άλλων γλωσσικών τμημάτων (L2) . Δίγλωσσα βιβλία (EN-FR, FR-GER, FR-ESP) θα διατίθενται και φέτος στο Γαλλικό Εκθετήριο (Hall, Ισόγειο).

Υπογραμμίζεται ότι ποσοστό των εσόδων του Ελληνικού Εκθετηρίου διατίθεται στην αγορά νέων βιβλίων στο Ελληνικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης Δημοτικού.

 Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή σας.

 Βίκη Αραμπατζή και Ελεάννα Στεργιούλη

Υπεύθυνες για τη διοργάνωση της Ημέρας Βιβλίου για το Ελληνικό Τμήμα

Για το ΔΣ Ένωσης Ελλήνων Γονέων