Αγαπητοί γονείς,

 

Μετά την τροποποίηση του Καταστατικού της Ένωσης από τη Γενική Συνέλευση στις 21 Οκτωβρίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους γονείς του ελληνόφωνου τμήματος του σχολείου μας (ΕΕΒ3) να εγγραφούν ως μέλη της με βάση και μόνο την ιδιότητά τους ως γονέων και κηδεμόνων μαθητών του ελληνόφωνου τμήματος. Υπογραμμίζουμε ότι το νέο πλαίσιο διασφαλίζει την ένταξη όλων των γονέων και των εκπροσώπων των τάξεων του ελληνόφωνου τμήματος χωρίς άλλους όρους. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το Άρθρο 4 του τροποποιημένου Καταστατικού, η ετήσια, οικονομική συνδρομή στην Ένωση δεν αποτελεί προ-απαιτούμενο για την κτήση και διατήρηση της ιδιότητας του τακτικού μέλους της Ένωσης.

 

Η εγγραφή γίνεται μέσω μιας απλής, ηλεκτρονικής διαδικασίας και η σχετική φόρμα είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο (υπεύθυνες επεξεργασίας των στοιχείων εγγραφής σας είναι οι κυρίες Μαριάννα Μηλιώνη και Ελεάννα Στεργιούλη, μέλη του ΔΣ της Ένωσης):

 

https://bit.ly/Αίτηση-εγγραφής-μελών-Ένωσης-ΕΕΒ3

 

Η καταβολή της ετήσιας οικονομικής συνδρομής ανά οικογένεια καθίσταται πλέον προαιρετική. Τα μέλη που θα την καταβάλλουν μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου (η ημερομηνία της θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα), θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ που εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης.

 

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε, για όσα μέλη ενδιαφέρονται, ότι η συνδρομή αυτή αποτελεί όρο για την οικονομική αυτοτέλεια της Ένωσης. Καλύπτει βασικά λειτουργικά έξοδα (όπως τα έξοδα της ιστοσελίδας, καθώς και τη μεταφορά των σχολικών βιβλίων στο σχολείο.  Επίσης, υποστηρίζει την διοργάνωση επιμορφωτικών, πολιτιστικών ή κοινωνικών δράσεων προς όφελος όλων των μαθητών του ελληνόφωνου τμήματος. Στο πλαίσιο αυτό, το κοινό ταμείο συνέβαλε κατά το παρελθόν στην πρόσκληση σημαντικών προσωπικοτήτων της διανόησης, συγγραφέων, καλλιτεχνών και αθλητών, μετά από σύμφωνη γνώμη των συντονιστών εκπαιδευτικών, ισχυροποιώντας τους δεσμούς αναφοράς με τη χώρα καταγωγής και προβάλλοντας το ρόλο του Ευρωπαϊκού Σχολείου 

 

Οικονομική Συνδρομή 2021-2022 (προαιρετική): 30 ευρώ ανά οικογένεια

Λογαριασμός Ένωσης –  BE44 3771 2532 4845 (Nicole Stylianidou – Ταμίας ΔΣ Ένωσης)

 

Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε για μία ισχυρή, συμπεριληπτική Ένωση, που θα στηρίζεται στη μαζική συμμετοχή όλων των γονέων. Σας καλούμε λοιπόν να προχωρήσετε άμεσα στις ενέργειες που απαιτούνται για την εγγραφή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα που αναγράφεται πιο πάνω. Οι παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν με ενότητα. Καμία και κανείς δεν περισσεύει!

 

Για το ΔΣ

 

Τάσος Παπαδόπουλος