Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς που πρόσφεραν βιβλία στο σχολείο μας κατά το παρελθόν και μέχρι σήμερα. Η προσφορά σας συμβάλλει στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του ελληνικού τμήματος και στην καλύτερη λειτουργία της. 

 

Θα θέλαμε επίσης να ενημερώσουμε όσους από σας επιθυμείτε να δωρίσετε βιβλία στη βιβλιοθήκη του Σχολείου μας,  ότι μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με την καTasiaux (για το Δημοτικό) στη διεύθυνση annick.tasiaux@eursc.eu ή με την κα Bonnet (για το Γυμνάσιο) στη διεύθυνση florence.bonnet@eursc.eu 

 

Θερμή παράκληση τα βιβλία να είναι σε άριστη κατάσταση. Άτλαντες, εγκυκλοπαίδειες, περιοδικά, λεξικά, κόμιξ, μουσικά και, φυσικά,  λογοτεχνικά βιβλία είναι ευπρόσδεκτα.

 

Μπορείτε να αφήνετε τα βιβλία στην είσοδο του σχολείου στους φρουρούς μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με τις υπεύθυνες βιβλιοθήκης. Παρακαλώ να διευκρινίζετε ότι πρόκειται για δωρεά στη βιβλιοθήκη. 

 

 

Τέλος, όσοι από σας έχετε σχολικά βοηθήματα Δημοτικού ή Γυμνασίου, καθώς και σχολικά εγχειρίδια Δημοτικού και Γυμνασίου σε καλή κατάσταση (όχι σκισμένα, μουντζουρωμένα), παρακαλώ ενημερώστε με στη διεύθυνση v1arampatzi@gmail.com. 

 

Ευχαριστώ για τη συνεισφορά και τη συνεργασία σας.

 

 Με εκτίμηση

Βίκη Αραμπατζή

Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης για το ελληνικό τμήμα

Μέλος της Ένωσης Γονέων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Στην αίθουσα C306, στον 3ο όροφο του κτηρίου C του Δημοτικού. Είναι δανειστική, λειτουργεί με εγγραφή και απόκτηση κάρτας.

Βιβλιοθηκάριος : 

Annick Tasiaux (annick.tasiaux@eursc.eu)

Βοηθός : Sunita Maja (Sunita.maja@hotmail.com)

Stagiaire : Jason

 

Απαρτίζεται από τη συντονίστρια των εθελοντών γονέων, εθελοντές γονείς όλων των γλωσσικών τμημάτων, έναν εκπρόσωπο των δασκάλων και, φυσικά, τη βιβλιoθηκάριο.

Όλοι οι γονείς είναι ευπρόσδεκτοι, προσέρχονται σε συνεννόηση με τη συντονίστρια των εθελοντών γονέων, κα Charlotte Hill (csuzon@hotmail.com) και τη βιβλιοθηκάριο, κα Annick Tasiaux.

-Βοηθούν στην οργάνωση και τακτοποίηση του χώρου

-Βοηθούν στην πλαστικοποίηση των καινούριων βιβλίων

-Βοηθούν στην καταλογογράφηση των νέων βιβλίων

-Διαβάζουν ιστορίες σε μικρά συνήθως παιδιά στα μεσημεριανά διαλείμματα ή τις ώρες επισκέψεων των τάξεων, μετά από συνεννόηση με τους δασκάλους.

-Σε συνεργασία με τα μέλη της Επιτροπής Βιβλιοθήκης βοηθούν στη διοργάνωση της Ημέρας Βιβλίου.

Την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού παραμένει ανοιχτή μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη,. Η λειτουργία της το μεσημέρι διασφαλίζεται από ομάδα εθελοντών γονέων οι οποίοι περιμένουν στο αίθριο C τα παιδιά που επιθυμούν να διαβάσουν ένα βιβλίο την ώρα του μεσημεριανού, τους δίνουν ειδικές καρτέλες και τα συνοδεύουν στη βιβλιοθήκη.

Μόνο Δευτέρα και Τρίτη

μαθητές της P3, P4, P5 11.50-12.10

μαθητές της P1, P2 12.10-13.30

Δεν επιτρέπεται δανεισμός βιβλίων.

Επισκέψεις μαθητών με την τάξη τους : Μία φορά κάθε 15 μέρες με τη συνοδεία δασκάλου

Περιεχόμενο Καρτέλας

Περιεχόμενο Καρτέλας

Περιεχόμενο Καρτέλας